США виключили Україну зі списку головних "піратів" світу - МЗС

Понеділок, 5 травня 2014, 16:02

Міністерство закордонних справ заявляє, що США виключили Україну зі списку основних порушників інтелектуальної власності.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, інформують "Українські Новини".

"30 квітня Офіс торговельного представника США опублікував спеціальну доповідь "301" щодо стану захисту прав інтелектуальної власності в різних країнах світу, у тому числі в Україні", - сказав Перебийніс.

За його словами, "офіс торговельного представника США вирішив виключити Україну з нинішньої доповіді, не присвоювати їй якого-небудь статусу й не вживати додаткових заходів".

Речник МЗС зазначив, що таке рішення стало своєрідним компромісом з боку США, а також бажанням підтвердити підтримку новому уряду України із вдосконалювання захисту інтелектуальної власності в країні.

Як відомо, в 2013 році США почали розслідування дій уряду України, внаслідок яких країну визнали одним з основних порушників прав інтелектуальної власності у світі.

США наполягає на необхідності прийняття Україною законів для запобігання порушень у захисті прав інтелектуальної власності в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News