Російські боти атакують британські ЗМІ за Путіна

Понеділок, 5 травня 2014, 17:03

Журналісти британської газети The Guardian відзначають велику кількість коментарів до статей про ситуацію на Україні, які захищають російську позицію.

Їх кількість доходить до 40 тисяч на день, повідомляє Кріс Елліот, редактор The Guardian в статті, опублікованій у британській газеті 4 травня.

На думку редакції газети, йдеться про організовану кампанію пропаганди.

"Читачі і журналісти стурбовані тим, що авторами коментарів є люди, яким платять за "тролінг " та образливі нападки на тих, хто критикує Росію чи президента Володимира Путіна", - пише Елліот.

Редактору все частіше надходять скарги від журналістів, які відзначають, що більшість сторінок, з яких публікуються коментарі проросійського характеру, були створені після лютого 2014 року.

Крім того, тексти коментарів повторюються, наче їх пишуть за шаблоном, а самі коментарі активно "рекомендуються" іншим користувачам.

Елліот нагадує про те, що в лютому 2012 року The Guardian повідомляла про електронне листування Василя Якеменка, колишнього федерального комісара молодіжного руху "Наші" , а також його прес-секретаря Крістіни Потупчик та інших активістів руху, в якій йшлося про пошук журналістів і блогерів, готових писати необ'єктивні матеріали про політику Путіна.

Про це стало відомо після зламу електронної пошти "нашистів" анонімної групою активістів.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування