Донеччина просить ЦВК відкрити реєстр виборців після 11 травня

Вівторок, 6 травня 2014, 18:12

Координаційна рада з підготовки до виборів президента в Донецькій області вирішила просити Центрвиборчком перенести розблокування держрєестру виборців на декілька днів.

Основний мотив такого прохання виклав на засіданні ради радник глави Донецької облдержадміністрації Валерій Жалдак, повідомляє "Укрінформ".

"Списки виборців для голосування на виборах глави держави повинні бути надруковані й передані на виборчі дільниці до 8 травня. Для цього ЦВК повинна розблокувати державний реєстр виборців, який зараз за законом про вибори закрито", - зазначив він.

"Якщо це відбудеться зараз, то велика загроза, що представники самопроголошених організацій заволодіють ними, а відділи реєстрів виборців, які за законом зобов'язані надрукувати списки, мимовіль посприяють проведенню незаконного референдуму 11 травня", - сказав Жалдак.

Позитивна відповідь на рішення координаційної ради дозволить мінімізувати можливість проведення на території Донецької області незаконних референдумів 11 травня, вважають учасники засідання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News