ГПУ викликає Клименка на допит, той не хоче приходити

Вівторок, 6 травня 2014, 23:03

Головне слідче управління ГПУ яке проводить досудове розслідування за фактом зловживання владою та службовим становищем колишнім міністром доходів і зборів України Олександром Клименком, викликає його для проведення слідчих дій.

Про це повідомив заступник Генерального прокурора України Олексій Баганець, йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"Ми пропонуємо Олександру Клименку довести свою позицію не через соціальні мережі, а слідчому під протокол", - наголосив О. Баганець.

29 квітня стосовно Клименка винесли повідомлення про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України, його розшукують

"Встановлено, що О. Клименко, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою з іншими посадовцями Міндоходів, організував в Одеській, Київській, Донецькій та Харківській областях так звані "програмні" підприємства, метою яких було надання послуг з розмитнення товарів на території України за значно заниженою митною вартістю", - заявили в ГПУ.

Також у відомстві заявили, що в ході досудового розслідування з’ясовано, що протягом 2012-2013 рр. екс-міністр організував функціонування на території країни схеми ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки.

"У результаті незаконної діяльності окремих підприємств та самого Клименка, бюджету України завдано збитків на суму більш ніж 6 млрд. грн.", - вважають в ГПУ.

Сам Клименко вже написав у Facebook, що він не бачить "жодних підстав для прибуття в органи ГПУ", оскільки йому нібито "не були надіслані офіційні повідомлення ні про оголошення підозри".

"При цьому я ні в якому разі не відмовляюся від виконання всіх процесуальних вимог чинного законодавства України. Тому всі питання будуть розглядати мої адвокати, коли їм нададуть можливість ознайомитися з матеріалами слідства", - стверджує розшукуваний екс-міністр.

Більш того, Клименко звинуватив слідчих прокуратури у "нехтуванні елементарними процесуальними нормами і процедурами".

"Ніяких зловживань владою або службовим становищем я не допускав, всі свої податки я заплатив у повному обсязі", - стверджує він, додаючи, що "любить Україну".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News