Маріуполь під контролем влади, 1 терорист убитий, 2 в полоні

Середа, 7 травня 2014, 11:25

Маріуполь повністю взято під контроль влади України.

Про це повідомляють джерела "Цензор.Нет" у МВС України, повідомляє редактор цього видання Юрій Бутусов у Facebook.

"Терористи покинули будівлю міськради Маріуполя. Один терорист убитий, двоє взяті в полон. Захоплено терориста, який називає себе "міністром оборони" "Донецької народної республіки", його підозрюють в отруєнні українських військовослужбовців", - пише він.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив: "У ході операції особливо вирізнилися бійці батальйону особливого призначення "Азов" МВС України й 72-ї механізованої бригади Міністерства оборони України. Маріуполь повністю розблокований, відкрито рух по вулицях і доступ до всіх адміністративних будівель".

Згодом МВС повідомило, що неподалік селища Мангуш сепаратисти обстріляли автобус із бійцями батальйону міліції спецпризначення "Азов", який рухався з Маріуполя в сторону Бердянська. У результаті був поранений водій.

"Там був справжній бій, який тривав більше години. По силовиках стріляли з кулемета та автоматів Калашникова. Водія автобуса поранено. У нього влучили тричі. Дві кулі застрягли у бронежилеті, одна попала в руку", - повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"У противника є втрати: вбито того, хто стріляв із кулемета. Ще двох нападників взято у полон. Серед них – "міністр оборони" так званої Донецької народної республіки Ігор Какідзянов", - сказав він.

За його словами, бійці батальйону міліції  спеціального призначення "Азов", які відзначились під час бою, будуть представлені до нагородження.  

Як відомо, Маріупольська міськрада була звільнена в середу під ранок, пострілів люди не чули.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News