Яценюк передав АТО в Слов’янську 4 БТРи

Середа, 7 травня 2014, 14:40

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк побував у таборі антитерористичної операції в районі міста Слов’янськ, де дислокуються підрозділи антитерористичної операції.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, він передав силовикам перші чотири із 42 БТР-4Е, придбані за спеціальною програмою уряду для спецпідрозділу "Омега" Національної гвардії.

Прем’єр вручив бійцям, які беруть участь в АТО, "нагородну вогнепальну зброю, заохочувальні відзнаки Міністерства оборони "За воїнську доблесть", годинники від імені прем’єр-міністра України, почесні грамоти Кабінету міністрів".

Частині бійців антитерористичної операції присвоєно позачергово воїнські звання.

"Від імені уряду України хочу вам сказати велике дякую і низько вклонитись за те, що ви під кулями ідете захищати країну. Вам велика шана за вашу доблесть, звитягу і волю", - заявив Яценюк.

Яценюк з учасниками АТО - фото з Facebook

"Сьогодні для мене дуже важливий день, тому що я потиснув руку кожному з вас", - додав він.

За словами Яценюка, українські бійці показали: "Навіть якщо в Росії більша армія, більше військових споряджень і сил, у нас є набагато сильніше – наша воля і дух".

Прем’єр заявив, що попри складні умови в країні Кабмін знаходить можливість підтримати армію фінансово, матеріально і технічно.

"Ми боремось за країну і її майбутнє. Дякую особовому складу Збройних сил України, Національної гвардії, МВС, СБУ за боротьбу, за доблесть, за силу. Перемога буде за нами. Слава Україні!", - сказав він. 

МВС повіодомялє, що командувач Національної гвардії Степан Полторак випробував нові українські бронетранспортери і схвально відгукнувся про їхні технічні характеристики. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування