Сепаратисти звільнили трьох бійців "Альфи", кажуть, що отримали в обмін Губарєва

Середа, 7 травня 2014, 16:51

Бойовики звільнили трьох співробітників "Альфи", яких захопленили у полон і раніше утримували у Слов'янську.

Інформацію про це підтвердили в Службі безпеки України.

У відомстві повідомили, що бійці "Альфи" в даний час знаходяться в безпечному місці. У прес-службі зазначили, що СБУ вживає всіх заходів для звільнення всіх знаходяться в полоні заручників.

Водночас агентство "Інтерфакс" з посиланням на так званого "народного мера" Слов'янська В'ячеслава Пономарьова повідомило, що бойовики в обмін на це отримали "народного губернатора Донеччини" Павла Губерєва.

"Дійсно, Павла звільнили. Ми обміняли трьох співробітників СБУ на трьох наших прихильників, в тому числі вдалося і Павла звільнити", - сказав він.

За словами Пономарьова, в даний час Губарєв вже знаходиться на території, підконтрольній збройним проросійським активістам.

В СБУ цю інфомацію поки що ні підтвердили, ні спростували.

В Кремлі, однак, вже заявили, що вітають звільнення Губарєва.

"Ми вітаємо звільнення в Києві з в'язниці пана Губарєва, але чекаємо звільнення всіх політичних ув'язнених", - цитує прес-служба Кремля президента РФ Володимира Путіна.

Як відомо, Губарєв, "самопроголошений губернатор" Донецької області, був затриманий у четвер в Донецьку. Близько 200 його прибічників намагалися блокувати місцеве управління СБУ, але звільнити свого лідера не змогли.

7 березня Шевченківський районний суд міста Києва постановив в якості запобіжного заходу утримувати Губарєва 2 місяці під вартою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News