Екс-керівник одеської міліції втік, його оголосили в розшук - Аваков

Середа, 7 травня 2014, 20:26

Екс-начальник ГУ МВС України в Одеській області Дмитро Фучеджі оголошений в розшук.

Про це заявив голова МВС Арсен Аваков журналістам в середу в аеропорту Харкова, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Пан Фучеджі о 5-й ранку перетнув кордон України і сховався від слідства, його оголошено у розшук", - сказав Аваков 

За його словами, в рамках досудового розслідування одеських подій затримані три співробітника міліції.

"Трьох співробітників міліції затримали органи прокуратури і зараз їх доправляють до Києва для проведення дізнання", - сказав глава МВС.

У ГПУ заявили, що розслідують кримінальне провадження за фактом неналежного виконання службових обов’язків керівниками одеської міської міліції та службовими особами Головного управління МВС України в Одеській області.

"Вказані правоохоронці (яких затримали та доправляють до Києва - ред.) не забезпечили належної охорони адміністративної будівлі одеської обласної міліції через службову недбалість, що призвела до тяжких наслідків - ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України. Також зловмисникам інкримінують ч.3 ст.365 КК України (перевищення службових повноважень)", - йдеться в повідомленні.

"Внаслідок цих дій всупереч вимогам Кримінально-процесуального кодексу України з ізолятора тимчасового тримання 4 травня було звільнено 67 осіб, затриманих за причетність до масових заворушень", - додають в ГПУ.

Фучеджі працював заступником керівника міліції Одеської області з питань громадської безпеки й особисто був у центрі Одеси 2 травня, під час жорстоких зіткнень проросійських і проукраїнських активістів, які призвели до численних людських жертв при потуранні міліції.

Також він виконував обов'язки начальника обласного УВС 4 травня, коли після штурму міського управління внутрішніх справ міліціонери відпустили затриманих проросійських активістів.

Раніше повідомлялося, що Фучеджі, відстороненого від виконання обов'язків, відпустили під обіцянку ходити на допити. В.о. генерального прокурора Олег Махніцький заявив, що інформація про його затримання не відповідає дійсності.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування