Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама хоче відмінити торгівельні преференції для Росії

Четвер, 8 травня 2014, 01:16

Президент США Барак Обама має намір відмінити особливі торгові преференції для Росії, заявивши, що країна занадто економічно розвинена, щоб мати потребу в них.

Про це заявили у Білому дому в середу, повідомляє ABC news з посиланням на AP.

Обама повідомив Конгрес, що він планує виключити Росії з Генеральної системи преференцій для країн, що розвиваються. Завдяки цій програмі Москва отримала $544 млн економії на податках на імпорт в 2012 році різних товарів - від металів та мінералів до шин і керамічних виробів.

Як зазначили у Білому домі, видалення Росії зі списку учасників програми означатиме, що її товари підлягають загальному оподаткуванню.

Представник Ради національної безпеки США Кейтлін Хейден заявила, що Росію планували виключити з програми з 2016 році, після оновлення отримання статусу країни з високим доходом за версією Світового банку в минулому році, але Обама вирішив пришвидшити процес.

"Дії Росії щодо України, хоча і не пов'язані безпосередньо з рішенням президента (...), роблять такий крок особливо актуальним зараз, - сказала вона.

Як відомо, США разом з ЄС ввели санкції проти низки російських чиновників і погрожували подальшими діями у випадку, якщо Москва не припинить агресію проти України, зокрема саботаж виборів президента, запланованих на 25 травня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування