Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кернес одужує, говорить про політичний замах

Четвер, 8 травня 2014, 22:34

Мера Харкова Генадій Кернес вже перевели в реабілітаційний центр, він стверджує, що замах на нього має політичне підгрунтя.

Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.

"Я живий. Я такий… Але я, слава Богові, живий", - каже мер Харкова.

Хоча поранення було дуже важким, Кернес поступово одужує: він уже самостійно сидить, харчується і вже дає вказівки щодо керування Харковом телефоном.

У реабілітаційному центрі очільник міста перебуває другий день. Загалом це четвертий відтоді, як його вивели зі штучної коми у військовому шпиталі, де й оперували. Всього Кернес переніс три операції, одна з яких тривала 8 годин.

Одіозний харківський політик наполягає винятково на тому, що замах на нього вчинили з політичних мотивів.

"Це прикордонне місто. Я залишаюся поки на цій версії, я не можу прийняти іншу версію", - каже Кернес.

"Вигідно багатьом, але головне, що тут можна розглядати як з боку, що я проукраїнський політик, я не за те, щоб Харків у складі Росії, я за те, щоб Харків у складі України", - стверджує він мер міста.

В той же час Кернес вимагає професійного, а не формального розслідування, яке, які він вважає ведуть зараз. Він стверджує що за 4 дні, відколи він оговтався, слідчі з ним не намагалися зв'язатися. Поки лише опитують коло його знайомих.

"Я не хочу нікого навчати, але чомусь багато злочинів швидко розкривається або фабрикується, в тому числі й мене. Те, що я знаю, я не заважаю і не можу заважати. Але. Що я знаю – зараз це дитячий садочок", - стверджує Кернес.

Як відомо, 28 квітня Кернеса було поранено під час пробіжки Бєлгородським шосе в Харкові. Мер Харкова був прооперований, лікарі ввели його в медикаментозний сон та підключили до апарата штучної вентиляції легенів.

Після операції Кернес був перевезений до одного з госпіталів Ізраїля, де йому зробили ще кілька операцій на хребті та на легені.

За фактом замаху на вбивство Кернеса відкрито кримінальне провадження. Слідство опрацьовує 4 основні версії замаху, пов'язані зокрема з профдіяльністю, комерційними інтересами та протидією сепаратистам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування