У Львові на 9-те дозволили не всі акції, в Одесі заборонили брати іноземні прапори

Четвер, 8 травня 2014, 23:41

У Львові суд часткового заборонив проведення акцій 9 травня, а губернатор Одещини вважає неприйнятним використання в цей день іноземних прапорів.

Як повідомляє Львівська міська рада, Львівський окружний адміністративний суд заборонив проведення акції ГО "Ідея нації".

Раніше метою недопущення провокацій, Львівська міська рада скеровувала позовну заяву до суду з вимогою заборонити проведення 9 травня у Львові масових демонстрацій, мітингів, походів. Суд просили заборонити ГО "Ідея нації", ГО "Львівська міська рада організації ветеранів України", а також будь-яким іншим політичним партіям, громадським організаціям та окремими громадянам проводити 9 травня у Львові масові заходи.

Суд задовольнив позов частково - проводити заходи ГО "Львівська міська рада організації ветеранів України" не забороняється.

"Це неприпустимо, коли 9 травня на пам’яті жертв хочуть маніпулювати. Юридичне управління ЛМР мало достатньо підстав вважати, що задекларовані у заявках акції можуть спричинити загрозу громадській безпеці на 9 травня, тому ми звертались до суду", - заявила Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління Львівської міської ради.

В той же час голова Одеської обласної державної адміністрації Ігор Палиця заборонив 9 травня під час демонстрації розгортати іноземні прапори, в тому числі, Російської Федерації.

Він заявив журналістам після зустрічі з представниками політичних сил регіону, повідомляє УНІАН.

"Під час зустрічі з російськими дипломатами я попередив і попросив, щоб під час завтрашньої демонстрації з нагоди 9 травня не було російських прапорів. Завтра мають бути тільки прапори України і прапори, під якими воювали наші ветерани. Їх бойові знамена. Якщо в натовпі будуть російські прапори, то підійдуть люди і дуже ввічливо попросять їх прибрати. Вдома можете вішати, що хочете, а на вулиці їх виносити не треба", - сказав він.

Очільник Одещини вважає, що іноземних прапорів в громадських місцях бути не повинно, і це є нормальним для будь-якої суверенної країни. Палиця навів як приклад Російську Федерацію, де правоохоронні органи реагують на це дуже жорстко.

Водночас він підкреслив, що урочистості з нагоди Дня Перемоги відбудуться, і ветерани "можуть нічого не боятися".

"Ми пам`ятаємо причину цього свята, ми пам`ятаємо, що ми живі тільки завдяки цим людям, ми їх дуже поважаємо... В області немає одеситів, які не люблять це свято, які хочуть, щоб воно не пройшло. Провокатори, які намагаються посварити суспільство, будуть дуже жорстко покарані", - сказав він.

"Я б хотів звернутися до тих людей, які думають якимось чином щось зробити. Нехай забудуть про ці помисли. Будь-яка провокація, а це може бути тільки провокація, яка буде в місті чи яку хтось спробує провести в місті, буде дуже жорстко покарана правоохоронними органами. Ніхто ні з ким не буде церемонитися", - заявив губернатор

Він також сказав попросив усі політичні сили припинити марші.

"Якщо ви хочете збиратися і дискутувати - у вашому розпорядженні зал. Не можна вихлюпувати емоції на вулиці. Ми зробили все від нас залежне, щоб на вулицях було спокійно. Ми не бачимо сьогодні жодної причини масових протистоянь в місті", - підкреслив він.

Також місцева влада повідомила, що в Одесі 9 травня безпеку забезпечуватимуть понад 2 тис правоохоронців. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування