Харківські сепаратисти відмовилися проводити "референдум" 11 травня

П'ятниця, 9 травня 2014, 16:55

У Харкові не буде референдуму-опитування з питання федералізації 11 травня, заявив член координаційної ради руху "Юго-Восток" Юрій Апухтін.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми реально не готові провести референдум 11 травня. Ми не погодили питання, що будуть спільними для Харкова, Луганська та Донецька, На жаль, розійшлися (у формулюваннях). Тому прийняли рішення 11 -го не проводити референдум", - пояснив Апухтін.

Раніше Апухтін заявляв про намір провести в Харкові референдум 11 травня, в один день з Донецьком і Луганськом.

За його словами, на референдум планувалося винести питання про федералізацію України, про створення Південно -Східної автономії і державний статус російської мови, і проводити його у формі опитування "на вулицях і площах міста".

Як відомо, раніше представники самопроголошених Донецької та Луганської республік заявляли про наміри провести "референдуми" щодо визначення статусу регіонів з їх подальшою федералізацією та приєднанням до РФ, як це сталося із Кримом після "референдуму" там 16 березня.

У свою чергу президент РФ Володимир Путін днями заявив: Москва закликає прихильників федералізації на південному сході України перенести запланований на 11 травня референдум про самовизначення регіонів.

"Закликаємо представників південного сходу України, прихильників федералізації країни перенести запланований на 11 травня референдум. З тим, щоб створити необхідні умови для цього діалогу", - сказав він.

За словами президента РФ, "такий спосіб вирішення внутрішньополітичного конфлікту не є надійним шляхом вирішення всіх внутрішньополітичних суперечок, навпаки, тільки посилює розкол".

При цьому донецькі сепаратисти, які захопили Донецьку ОДА, вирішили не переносити свій "референдум" з 11 травня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування