Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ очікує, шо Штати "дотиснуть" Київ до припинення АТО і амністії сепаратистів

П'ятниця, 9 травня 2014, 18:32

МЗС РФ сподівається, що ''Вашингтон щільно попрацює з Києвом, щоб домогтися припинення військових дій на Південному Сході, звільнення політв'язнів та амністії учасникам протестів".

Про це, як повідомляє прес-служба МЗС РФ, Лавров заявив держсекретареві США Джону Керрі в ході телефонної розмови 9 травня.

''Глави зовнішньополітичних відомств продовжили обговорення можливостей спільних зусиль Росії, США, ЄС і ОБСЄ з врегулювання гострого внутрішньої кризи на Україну'', - наголошується в повідомленні.

З російського боку була підкреслена необхідність якнайшвидшого запуску всеосяжного національного діалогу між нинішніми київськими властями і представниками південно-східних регіонів країни за посередництва ОБСЄ, насамперед з питань конституційної реформи, відповідно до пропозицій, що обговорювалися на зустрічі в Москві 7 травня Президент Росії та Швейцарії.

''Лавров висловив надію, що з урахуванням позитивного ставлення США до виробленої швейцарським головуванням в ОБСЄ "дорожньої карти" реалізації Женевського заяви від 17 квітня Вашингтон щільно попрацює з Києвом, щоб домогтися припинення військових дій на Південному Сході, звільнення політв'язнів та амністії учасникам протестів'', - наголошується в повідомленні МЗС.

''Лавров і Керрі умовилися про подальші контакти в інтересах деескалації ситуації в південно -східних регіонах, припинення там кровопролиття і початку прямих переговорів протиборчих сторін' , - підкреслили в МЗС РФ.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування