Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До храму у Перевальному прибули бойовики шукати "Правий сектор"

Неділя, 1 червня 2014, 14:17

Біля храму Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) в Перевальному під Сімферополем з'явилися представники так званої "кримської самооборони". 

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Представники зазначеного парамілітарного формування, озброєні автоматами, з'явились на прохання "казаків", які напередодні напали на храм і побили машини вірян.

Озброєні люди у військовій формі повідомили, що вони прибули сюди, щоб "не допустити провокацій з боку активістів "Правого сектора".

Також тут перебуває кілька літніх людей з плакатами, які протестують проти присутності прихожан УПЦ КП.

Пізніше священик зателефонував до поліції. Зараз на місці працюють співробітники правоохоронних органів, з'ясовуючи подробиці інциденту.

Знімати все, що відбувається, люди в камуфляжі забороняють, погрожуючи журналістам.

Фото Krymr.org
Фото Krymr.org
Фото Krymr.org

Як повідомив архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, о 8:00 "група озброєних людей у формі російських козаків виламала двері, незаконно проникла в приміщення церкви Покрова Пресвятої Богородиці і знищила православні реліквії2.

"Нападники вигукували "Ви - фашисти, сатаністи і тут немає нічого святого. Під час погрому в храмі від рук нелюдів у День захисту дітей постраждали вагітна прихожанка і дочка священика, яка страждає на церебральний параліч. В цей же час інша група озброєних людей заблокувала і розбила машину настоятеля церкви", - заявив архієпископ, пишуть Крим.Реаліі.

За словами Климента, дільничний міліціонер відверто зайняв позицію погромників і відмовився навіть прийняти заяву про скоєння злочину проти віруючих.

Архієпископ виступив з заявою, в якій зажадав припинити дискримінацію УПЦ КП в Криму і знущання над почуттями православних кримчан.

За словами Климента, останні місяці Кримська єпархія УПЦ КП і її вірні парафіяни "постійно піддаються тиску, залякування та дискримінації з боку шовіністичних і антихристиянських сил".

Архієпископ висловив обурення, що в Криму "цинічні та зухвалі дії з переслідування УПЦ КП робляться під акомпанемент обіцянок кримських і російських властей поважати права православних віруючих Київського патріархату, письмові гарантії російського радника Сергія Аксьонова ("прем'єра" Криму) про безперешкодну діяльність Кримської єпархії.

Також Климент зазначив, що через рішення Держради Республіки Крим кафедральний собор УПЦ Київського патріархату в Сімферополі опинився під загрозою закриття - нещодавно "парламент" прийняв рішення підняти орендну плату за приміщення, в яких розташований головний кримський храм, в 600 000 разів.

"В умовах, коли значна частина економічно активних прихожан змушена була останнім часом покинути Крим, а ставки оренди для інших православних конфесій не змінюються. Всі наші спроби зустрітися з кримською владою для обговорення нагальних проблем віруючих Київського патріархату натрапили на глуху стіну небажання можновладців", - додав він.

У Кримській єпархії УПЦ КП вимагають від властей Криму і Росії "негайно припинити всі види репресій і дискримінації церкви в Криму, гарантувати реалізацію законних прав на свободу віросповідання, розслідувати злочини скоєні проти віруючих і притягнути винних до відповідальності".

Також там звернулися в ООН, ОБСЄ, Раду Європи з проханням не допустити "знищення церкви в Криму, захистити віруючих від свавілля і переслідувань".

Як відомо, вранці 1 червня парафіяни цього храму зазнали нападу з боку представників так званих козачих формувань.Настоятель храму попередив їх, що зараз сюди приїдуть одновірці. Однак опоненти сприйняли це як загрозу і відразу ж звернулися по допомогу до "самооборони Криму". 

У Київській Патріархії вважають, що напад на Покровський храм  - спланована акція. Напередодні до отця Івана Катькала додому приїздив священик Московського Патріархату і вимагав добровільно "звільнити" храм, заявивши: "це твої останні дні в Криму".

Джерело відео - Крим.Реалії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...