Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прикордонники на Луганщині понад 7 годин тримають оборону під Гімн

Понеділок, 2 червня 2014, 12:15

В.о. президента Олександр Турчинов повідомив, що прикордонники Луганської області "ведуть бій", перебуваючи в оточенні бойовиків.

"Територія від Городища до Амвросіївки фактично контролюється терористами. І в цих найскладніших умовах наші прикордонники ведуть бої, захищаючи кордон", - сказав він у Верховній Раді.

"Зараз вони тримають бій практично в оточенні і виконують свої завдання до тих пір, поки ми повністю не очистимо територію від бойовиків", - додав Турчинов.

Державна прикордонна служба повідомила, що "станом на 11:00 близько 500 терористів вже 7 годин продовжують штурмувати управління Луганського прикордонного загону".

"Під час штурму бойовики використовують не тільки  міномети, гранатомети, кулемети та автомати, але й улюблену "російську" тактику – здійснюють обстріл прикордонного загону з житлових квартир, дахів будинків, при цьому використовують мешканців як живий щит", - наголосили у відомстві.

"Прикордонники героїчно тримають оборону під Гімн України, який вже 4 години лунає з гучномовців. За уточненою інформацією, поранено 7 охоронців кордону. З боку терористів попередньо 8 поранених та 5 убитих", - повідомляє сайт Прикордонної служби. 

Відомство зазначає, що російські журналісти при цьому, "змагаючись у цинізмі і відвертій брехні, поширюють інформацію, що в загоні знаходяться бойовики "Правового сектору", націоналісти, які на пропозицію перейти до лав ЛНР відповіли вогнем в "мирних жителів", не випустивши при цьому солдатів строкової служби".

"Строкової служби в Держприкордонслужбі немає вже з 2008 року", - нагадує відомство.

Керівник прес-центру АТО Владислав Селезньов повідомив, що сили антитерористичної операції направили на допомогу прикордонникам у Луганській області авіацію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування