ПРИКОРДОННИКИ ВЖЕ МАЙЖЕ 19 ГОДИН ЧЕКАЮТЬ НА ПІДМОГУ

Понеділок, 2 червня 2014, 21:34

Керівник медіавідділу АТО Владислав Селезньов повідомляє, що бій прикордонників із терористами в Луганську завершився. Водночас джерело "Української правди" на прикордонній заставі цю інформацію не підтверджує.

Кореспондентові "Укрінформу" Селезньов сказав, що станом на 20.15 понеділка бій припинився.

За його словами, на допомогу прикордонникам був відправлений загін спецназу, а також авіація, яка "зачистила" сили бойовиків.

Спікер АТО не уточнив, чи розблокований Луганський прикордонний загін.

"Я цією інформацією не володію наразі", - зазначив він.

Селезньов також повідомив, що близько 10 прикордонників Луганського прикордонзагону, за попередніми даними, отримали поранення, у тому числі четверо – важкі.

"За попередніми даними, підтверджуються поранення прикордонників, є також убиті бойовики, поки інформація уточнюється", - сказав він.

Водночас у Держприкордонслужбі говорять, що активні бойові дії в районі штабу Луганського прикордонного загону практично не ведуться і працюють тільки снайпери, проте члени незаконних збройних формувань (НЗФ) залишаються на своїх позиціях.

"Станом на зараз (22.10 за Києвом) вогонь не ведеться, проте періодично працюють снайпери. Бойовики залишилися на своїх позиціях, але ми не виключаємо, що деяка частина з них відступила. Прикордонники припускають, що найближчим часом можливі провокації та нові атаки", - сказали у відомстві.

Разом з тим, в Держприкордонслужбі повідомили: "що стосується сил підтримки (наземної), то поблизу прикордонного загону вони не були помічені, починаючи з 4 ранку прикордонники своїми силами відбивали атаки бойовиків".

Разом з тим, у Держприкордонслужбі зазначили, що по позиціях членів НЗФ, які штурмували штаб прикордонників, працювала авіація українських силовиків, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Джерело "Української правди" в прикордонній заставі повідомляє, що бій припинявся не через те, що надійшли сили допомоги, а тому що стало темно, і не було видно, куди стріляти.

За словами співрозмовника, прикордонники залишаються заблокованими. Очікується, що активний бій відновиться зранку.

Озброєні бойовики почали штурм Луганського прикордонзагону в ніч на понеділок. Близько 00.30 до управління прикордонного загону під'їхало близько 100 озброєних осіб, перша атака із застосуванням автоматів та підствольних гранатометів почалася близько 4.00. Пізніше кількість озброєних осіб збільшилася, принаймні, до 500 осіб.

Вдень прикордонники Луганського прикордонзагону домовилися з бойовиками про 20-хвилинне перемир'я для евакуації поранених.

Є інформація, що з боку бойовиків - 5 убитих і 8 поранених.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування