ГПУ: Син Януковича приховав понад 10 млн грн податків

Вівторок, 3 червня 2014, 12:32

Генпрокуратура України розслідує кримінальне провадження за фактом зловживань посадовими особами групи компаній "МАКО", що належить сину екс-президента України Олександру Януковичу.  

Про це на прес-конференції в Києві з нагоди 100 днів від дня призначення в.о. генпрокурора Олега Махніцького повідомив заступник генпрокурора Олексій Баганець, передає УНІАН.

"Генпрокуратурою України, Головним слідчим управлінням, зареєстровано кримінальне провадження відносно Олександра Януковича, який за попередньою змовою з іншими особами організував ухилення від сплати податків фірмами групи компаній "МАКО", а також дочірнім підприємством "Артемівський завод шампанських вин"... На сьогоднішній день виявлено більше 10 млн грн (ухилення від сплати податків) і проводиться досудове розслідування", - сказав Баганець.

За його словами, 29 квітня 22 групи слідчих Генпрокуратури разом із працівниками УБОЗ зайшли на 22 об'єкти в Донецькій області, які входять до складу групи компаній "МАКО", але через декілька хвилин були заблоковані людьми, озброєними автоматами і гранатометами, та виведені з цих приміщень.

Таким чином, зазначив заступник генпрокурора, слідчі дії були унеможливлені.

"Прийде час - і ми висунемо за цим фактом підозру Олександру Януковичу, але й складемо обвинувальний акт", - наголосив Баганець.

Як відомо, старшого сина екс-президента Олександра Януковича оголошено у розшук.

У березні прокурор Запорізької області Олександр Шацький заявив, що до операцій з розгону київського Майдану, а також запорізького - 26 січня, коли постраждало понад тридцять осіб, може бути причетний Олександр Янукович.

Син Януковича, стоматолог за фахом, за часів президентства свого батька став слідом за Рінатом Ахметовим найбагатшим донеччанином.

У листопаді 2013 року Forbes оцінив його статки в 510 мільйонів доларів. У квітні капітал старшого сина Януковича був майже втричі менший - 187 мільйонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування