Яценюк: Газ крадуть росіяни

Вівторок, 3 червня 2014, 13:37

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звинуватив Росію у крадіжці газу.

Про це він розповів у вівторок у парламенті, відповідаючи на запитання депутатів.

Депутат Олег Зарубінський запитав про статус взаємин і домовленостей із корпораціями Sell і Chevron з приводу видобутку в Україні сланцевого газу і газу щільних пісковиків.

"Трошки складно видобувати газ нашим іноземним інвесторам на території Слов'янська. Є тимчасові проблеми. А саме там є основні поклади цього газу", - сказав Яценюк.

"Що стосується Автономної республіки Крим, яка є українською територією, то на тимчасово окупованій Росією території іноземні інвестори відмовились видобувати газ", - пояснив прем'єр.

Окремо він згадав дискусію з 2005 року, коли Російська Федерація заявляла, що Україна краде газ у Росії.

"Зараз я можу сміливо заявити "Газ воруют русские" - перейшов на російську Яценюк.

"Они у нас украли Черноморнефтегаз, украли 2.2 миллиарда газа, которіе сейчас находятся в Крыму. Так хто ворует?", - запитав він.

Як відомо, у "Газпромі" відхрещуються від газу, накопиченого в підземних сховищах в анексованому Криму, на поверненні вартості якого наполягає українська сторона.

Зокрема, офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов заявив журналістам у вівторок, що претензії "Нафтогазу України" щодо газу в кримському підземному сховищі не можна адресувати "Газпрому".

"У п'ятницю це питання ще порушувалося, але на переговорах у понеділок це питання не порушувалося. Ми до цих обсягів не маємо ніякого відношення, і пред'являти претензії до "Газпрому" немає жодних підстав", - цитує його "Інтерфакс".

На запитання про те, яку роботу провадить "Газпром" у Криму, Купріянов відповів: "Ніяку".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News