Прикордонники в Луганську заговорили про ультиматум

Вівторок, 3 червня 2014, 13:53

Прикордонники з інших частин Луганщини просять про наземну підтримку для прикордонзагону в Луганську і готові йти на допомогу своїм колегам самі.

Про це "Українській правді" повідомили джерела в одній із прикордонних частин.

"Як хочете, називайте це – ультиматумом чи ні, але якщо нашим хлопцям не прийде жодної допомоги, то прийдуть прикордонники із інших частин. А вони прийдуть із кордону, тому що вкрай складна ситуація", - сказав співрозмовник.

"Загін у Луганську вже більше півтори доби в оточенні. Дотепер жодної наземної допомоги не було, була тільки повітряна допомога. Прилетіли вертушки, "підчистили" і полетіли. Хлопці там перебувають у вкрай важкому положенні. Гімн грає, хлопці відстрілюються", - розповів співрозмовник.

За його словами, "терористи підтягують свої сили знову туди й готують штурм".

"Станом на зараз хлопці спробували зміцнити позицію, барикади налагодили. В оточенні зараз з'явилося набагато більше людей, прийшли люди з розпізнавальними знаками донських козаків. Снайпери вночі час від часу з житлових квартир обстрілювали наших прикордонників", - додав співрозмовник.

Він додав, що за інформацією служби з надзвичайних ситуацій, з колишньої 5-ої пожежної частини, у них "був віджатий" великий артилерійський тягач.

"Його, за інформацією МНСників, замінували, він готується до виїзду на загін, щоб розбомбити ворота частини. Поки вони його завести не можуть, але це ж справа часу", - додав співрозмовник.

Відповідаючи на запитання, чи є в прикордонслужби своя техніка, за допомогою якої вони могли б допомогти загону, співрозмовник сказав:

"Протягом 20 років ми, як і вся держава, не чекали агресії від іншої держави. У нас є БТРи, які зараз надіслали, у нас є підрозділи авіації, але nj не штурмова, а розвідувальна техніка", - сказав співрозмовник.

"А хлопцям у загоні потрібна наземна підтримка, "повітря" теж, але робота ускладнюється розташуванням частини. Із двох сторін посадка, поле, і житлові квартали з 9-поверховими будинками. У квартирах і на дахах засіли снайпери. Вони позачиняли людей у кімнатах і не випускають, щоб ними прикриватися", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News