Фракції ПР та " УДАР" в Раді готуються змінити своє керівництво

Четвер, 5 червня 2014, 19:09

У парламентських фракціях Партії регіонів та "УДАР" очікується зміна керівництва.

Як повідомили "Інтерфакс-Україна" кілька народних депутатів фракції "УДАР", замість обраного мером Віталія Кличка, найімовірніше, новим лідером фракції в Раді стане Віталій Ковальчук.

Він який є заступником голови "УДАРу", і керував центральним виборчим штабом Петра Порошенка на президентських виборах.

У той же час деякі парламентарії від "УДАРу" висловили думку, що звільнену посаду глави парламентської фракції може зайняти народний депутат Віктор Пинзеник.

За словами депутатів, найближчими днями буде оголошено ім'я нового керівника "ударівців" в парламенті. Проте ані Ковальчук, ані Пинзеник не стали обговорювати можливі кандидатури.

Крім того, останнім часом у політичних колах, у тому числі в лавах народних депутатів від Партії регіонів, ведуться розмови про можливу зміну керівництва парламентської фракції цієї політичної сили.

Депутат Ганна Герман зазначає, що зміни в керівництві фракції можливі, зокрема, це стосується заступників глави. "У нас в заступниках голови фракції Олег Царьов та інші люди, які, м'яко кажучи, мають іншу позицію", - сказала вона.

У свою чергу "регіонал" Нестор Шуфрич зазначив, що не вважає актуальним на поточний момент питання зміни керівництва.

Депутат від Партії регіонів, екс-спікер Ради Володимир Рибак повідомив, що процес зміни керівництва у фракції вже почали, зокрема, вже зняли з посад заступників глави фракції Партії регіонів. "Сьогодні ми почали цей процес по заступниках керівника фракції", - сказав він.

За словами Рибака, зараз у складі фракції залишається 83 народних депутати.

На запитання про те, кого призначили новими заступниками керівника, він відповів:

"Ми поки тільки звільнили (з посад), залишили лише начальника. Але ми не виключаємо, що найближчими днями ці питання розглянемо".

При цьому, відповідаючи на запитання, чи будуть міняти главу фракції Олександра Єфремова, екс-спікер сказав: "Керівника? Пряме питання зараз не стоїть, але думки є різні". При цьому він не став називати прізвища народних депутатів, які можуть очолити фракцію Партії регіонів.

Сам Єфремов уникнув прямої відповіді на запитання, чи має намір він відмовлятися від посади керівника фракції. "У мене багато питань, які пов'язані з Луганськом. Там непроста ситуація, тривають фактично військові дії", - сказав він.

"Сьогодні, щоб дістатися до Києва, мені потрібно добу їхати на поїзді, бо нічого більше не працює. Тому подумаємо", - додав Єфремов.

Раніше низка депутатів-"регіоналів" називали можливим кандидатом на посаду керівника парламентської фракції народного депутата Вадима Новинського.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування