Сюмар іде з РНБО

П'ятниця, 6 червня 2014, 08:39

Вікторія Сюмар звільняється з посади заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони.

"Написала заяву про звільнення за власним бажанням, як і обіцяла відразу після призначення", - повідомила вона у своєму Facebook.

"Завдання було втримати ситуацію у перехідний період. Тепер інформаційну політику має формувати команда обраного президента в Адміністрації президента. В такий час, коли люди щогодини чекають пояснення влади, все має бути чітко скоординовано на найвищому рівні", - пояснила Сюмар.

На її думку, за сто днів роботи "вдалося закласти структурні зміни в сфері інформаційної безпеки на рівні фундаментальних речей, одночасно вирішуючи масу оперативних завдань, пов’язаних із війною".

"Головний здобуток – українські ЗМІ стали справді українськими. Останні три місяці країна жила в єдиному інформаційному просторі, де була спільна цінність – суверенна і цілісна Україна", - заявила Сюмар.

"За це щиро дякую редакторам та топ-менеджерам телеканалів, колегам журналістам, експертам, з якими доводилося досить тісно взаємодіяти, що особливо доречно у День журналіста", - додала вона.

Також, за словами Сюмар, було ухвалено "системне рішення РНБО в контексті інформаційної політики про нову Стратегію інформаційного простору, яка б дала відповідь на питання, якими ми бачимо свої національні пріоритети в інформаційному світі, і нову Доктрину інформаційної безпеки, яка б визначила небезпеки та реагування на них", а також стратегію кібербезпеки.

Серед інших здобутків Сюмар назвала припинення ретрансляції російських телеканалів в Україні, початок створення каналу іномовлення на базі каналу БТБ, кадрові зміни на Першому Національному і УТР тощо.

"(Вдалося) скоординувати нарешті інформування про АТО з місця подій, за що щира подяка Владиславу Селезньову", - зазначила вона.

Також, за словами Сюмар, було реорганізовано саме РНБО і звільнено "всіх одіозних замів та керівників підрозділів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування