Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Миколаєві - вибух у ще одному житловому будинку. Підозрюють газ

Понеділок, 9 червня 2014, 11:43

У Миколаєві в п'ятиповерховому житловому будинку по вул. Молодогвардійська, 28 близько 5:00 прогримів вибух.

Попередня версія причини вибуху - витік побутового газу, повідомляє ДержНС.

Водночас місцеві жителі і очевидці події повідомляють, що після вибуху бачили сіро-кавовий дим, який стояв, як смог, але ніякого запаху газу не було, пишуть НикВести.

Попередньо, вибух стався в квартирі № 18, яка знаходиться на п'ятому поверсі будинку. В результаті вибуху постраждали 4 людини - двоє, що отримали легкі травми від розбився скла, вже відмовилися від госпіталізації.

Стан інших жертв оцінюється як середній  і важкий, вони знаходяться в лікарні швидкої медичної допомоги Миколаєва.

Станом на 14:30 стало відомо, що під час рятувальних робіт на третьому поверсі під завалами виявлено тіло людини, повідомив начальник облуправління ДержНС Максим Грицаєнко, пишуть "НикВести".  Встановити особу загиблого поки що неможливо. 

Також відсутня інформація про місцезнаходження 3 осіб, які прописані у квартирі № 18 по вулиці Молодогвардійська, 28: Валентина Адамівна Кривчик, Сергій Миколайович Кривчик та Олена Владиславівна Кривчик.

З будинку евакуйовано більше 50 осіб. Під завалами може перебувати одна кімната на 4 поверсі, де імовірно знаходиться одна людина.

 Фото НикВести 
 
 
 
Фото ДержНС
 

В результаті обвалених плит на стіні будинку пішла тріщина на рівні 3 поверху. Рятувальники встановили там спеціальні дерев'яні підпорки, щоб запобігти подальшому обвалу стояка.

Будинок відключений від газо-, водо-та електропостачання.

На місці події працюють міська та обласна комісії з надзвичайних ситуацій. Тривають пошукові та аварійно-рятувальні роботи. Причина вибуху встановлюється.

Жителі, постраждалі внаслідок вибуху, можуть отримати інформацію про розселення, відновленні документів, іншу важливу інформацію на телефонній лінії міськвиконкому: 37-30-10, 37-30-11, 15-88.

За словами місцевих жителів, власниця квартири, де ймовірно прогримів вибух, нещодавно повернулася з Москви, де була на заробітках, а постраждалий чоловік, якого госпіталізували у лікарню швидкої допомоги, був її гостем.

За словами очевидців, відразу після вибуху чоловік з криком "Все одно я вас всіх підірву" вибіг з під'їзду, після чого його відвезли до лікарні. Разом з тим він намагався викинути сім-карту з мобільного телефону.

Зі слів свідків, на тілі обгорілого чоловіка були сліди серебріна - вибухової речовини, що використовується для виготовлення петард.

Як відомо, 12 травня у Миколаєві вибухнула панельна 10-поверхівка. Вибух зніс три горішні поверхи, але через деякий час весь під'їзд повністю завалився.

Сусідній також не придатний до проживання. Загинуло семеро людей, шестеро постраждали. Більше 200 мешканців залишилися без житла. Кабмін виділив понад 46 млн грн на придбання квартир та матеріальну допомогу постраждалим.

Джерело відео - Mykolaiv Mns,  Редактор ПреступностиНЕТ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування