Бойовики ДНР захопили донецьку "Ізоляцію"

Понеділок, 9 червня 2014, 12:49

У Донецьку бойовики самопроголошеної Донецької народної республіки, яка визнана терористичною організацією, захопили центр сучасного мистецтва "Ізоляція" .

Про це повідомив журналіст Олексій Мацука. 

За його словами, снайпер ДНР "вже на териконі поблизу оленя".

Разом з тим журналіст УП Катерина Сєргацкова повідомляє, що бойовики зайшли на територію "Ізоляції" о 9 ранку.

"Вони попросили охорону не протидіяти і повідомили, що займуть простір. Співробітників центру на місці не було, тому що вихідний. Більшість з них поїхали з Донецька у справах. "Ізоляція" б'є на сполох. У приміщеннях залишилися речі  працівників і фонду. Що бойовики робитимуть з креативним простором - можна лише здогадуватися", - зазначає вона.

Пізніше засновник "Ізоляції" Любов Михайлова розповіла подробиці нападу на приміщення фонду.

"9 червня вранці в Донецьку була захоплена відома культурна інституція "Ізоляція" ... Незадовго до вторгнення фондом була припинена його творча діяльність. Таким чином, на момент захоплення ніяких масових заходів та виставкових проектів не проводилося. За словами представника ДНР Романа Лягіна, існуючі приміщення заводу ізоляційних матеріалів будуть використовуватися для зберігання і сортування гуманітарної допомоги, а також здійснення адміністративних робіт ДНР. Крім того, даний представник висловив зацікавленість у використанні існуючого бомбосховища, розташованого на території заводу. Загарбники пообіцяли не завдавати шкоди творам мистецтва та майну фонда", - повідомила Михайлова.

Центр сучасного мистецтва "Ізоляція" - недержавний фонд, відкритий у 2010 році на території колишнього заводу з виробництва ізоляційних матеріалів.

На території центру проводяться арт-проекти, освітні програми та проекти, спрямовані на активізацію життя суспільства.   На території "Ізоляції" під час свого візиту на Донбас провів прес-конференцію екс-керівник ЮКОСа, узник совісті Михайло Ходорковський. 

Фото з сайта центру "Ізоляція"

 

Джерело відео - Громадське ТБ

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування