В Криму "опечатали" квартиру лідера місцевого Євромайдану

Понеділок, 9 червня 2014, 17:34

У Бахчисараї "опломбували" квартиру лідера української громади Криму і голови громадської організації "Кримський центр ділового та культурного співробітництва "Український Дім" Андрія Щекуна.

Про це повідомив сам Щекун, пише "Центр журналістських розслідувань".

За його словами, про те, що на двері його квартири наприкінці минулого тижня було приклеєно папір із написом "дільничний" та підписом без прізвища, повідомили сусіди.

"Сусіди подзвонили, кажуть: на дверях приклеєно папірець, на якому лише напис "дільничний" і підпис. Ні прізвища дільничного, ні телефону, ні дати, ні печатки, ні ще якоїсь інформації більше немає. При цьому папір приклеєно так, ніби двері опломбували", - повідомив Щекун.

Двері квартири Щекуна в Бахчисараї "опломбували". Фото з сайта investigator.org.ua

Квартира в Бахчисараї, за словами Щекуна, є його власністю. На даний момент йому не вдалося встановити ні причину, ні виконавців даного "опечатування" його приватного житла. Ніхто з представників поліції Криму з ним не зв'язувався.

Разом з тим в МВС РФ по Республіці Крим заявили: співробітники кримської поліції не опечатували двері квартири Щекуна.

"Співробітники Бахчисарайської поліції не мають до цього ніякого стосунку.... Судячи з фотографій, це міг зробити хто завгодно, наприклад дільничний лікар", - заявили в поліції.

Також у відомстві зазначили, що при опечатування приміщень існує певні правила, однак які саме, відповісти не змогли.

Як відомо, в березні Андрій Щекун і Анатолій Ковальський були викрадені на вокзалі в Сімферополі бойовиками, які називають себе "самообороною Криму".

 Активістів утримували в полоні у підвалі військкомату в Сімферополі, піддаючи тортурам і допитам. 20 березня Щекун, Ковальського та інших полонених вивезли за межі Криму, обмінявши на російських диверсантів, затриманих українськими військовими.

В даний час кримські активісти проживають на території материкової України, Щекун - у Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування