Терористи пообіцяли відпустити журналістів "Громадського", якщо ті поїдуть

Середа, 2 липня 2014, 15:56

Керівники трьох російських телекомпаній закликали терористів так званої "Луганської народної республіки" відпустити з полону журналістів "Громадське ТБ" – і ті погодилися.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Керівники трьох найбільших телекомпаній РФ Олег Добродієв (ВГТРК), Костянтин Ернст ("Перший канал") і Володимир Кулістіков (НТВ) закликали самозванця-голову "ЛНР" Валерія Болотова посприяти у звільненні захоплених журналістів "Громадського ТБ" Насті Станко та Іллі Безкоровайного.

"Незалежно від позицій ЗМІ, політичних поглядів самих журналістів, їм має бути забезпечена можливість виконувати свою професійну діяльність", - говориться у зверненні.

У керівництві самопроголошеної "ЛНР", визнаної в Україні терористичною організацією, пообіцяли відпустити журналістів.

"Ми їх, звісно, випустимо. Вони нам не потрібні. Але їм доведеться виїхати додому, оскільки на території ЛНР ці журналісти працювали без акредитації", - заявив агентству т.зв. "прем'єр-міністр ЛНР" Василь Нікітін.

Він сказав, що до всіх журналістів, які працюють у Луганській області, пред'являються однакові вимоги: оформити акредитацію в "ЛНР" і використовувати засоби індивідуального захисту.

Водночас, керівник української групи зі звільнення журналістів, нардеп Юрій Стець повідомив, що з цією справою все складно, до спецоперації залучені всі силові відомства.

Раніше один із лідерів терористів Болотов звинуватив журналістку Станко й оператора Безкоровайного в "шпигунстві й потуранні українській владі" і заявив про намір провести слідство, після чого винести рішення про їхню подальшу долю.

А "керівник прес-служби ЛНР" Володимир Іногородських заявив, що в регіоні до Станко й Безкоровайного будуть ставитися як до диверсантів.

"Вони вже не журналісти, вони вже військовополонені шпигуни, і тому ставлення до них буде не як до журналістів, а як до диверсантів", - заявив він у середу в Луганську.

Журналістка й оператор "Громадського телебачення" – Станко та Безкоровайний – потрапили у полон терористів на Луганщині 30 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
08:26
Новий представник фон дер Ляєн відмовився від посади після критики у фаворитизмі
08:25
"З винятковим цинізмом". Як після загибелі кіборга Барса суд визнав його винним у хуліганстві
07:50
Сили оборони знешкодили 920 окупантів і знищили 9 танків за добу
07:33
Окупанти посилили атаки на Бахмутському напрямку: за добу їх було 33 − Генштаб
06:51
Цієї ночі військові знищили всі російські "Шахеди"
06:43
Палата представників США проголосувала за низку законів, щоб посилити тиск на Іран
05:30
ISW: Російські атаки можуть досягти "загрозливих успіхів" на захід від Бахмута
04:28
У Білому домі спростували спекуляції про "навмисно слабку атаку Ірану на Ізраїль"
03:37
Радбез ООН відкинув "божевільні звинувачення": відповідальність за інциденти на ЗАЕС поклали на РФ
Усі новини...