Київ готовий поновити переговори щодо ситуації на Сході

Середа, 2 липня 2014, 16:48

Президент Петро Порошенко може повернутися до режиму незастосування сили на Донбасі, як тільки будуть виконані головні умови, про які йшлося в рішенні Європейської ради 27 червня.

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий на зустрічі 2 липня з дипломатичним корпусом, інформує прес-служба президента.

Чалий зазначив, що мається на увазі двостороннє припинення вогню, встановлення контролю за кордоном при моніторингу ОБСЄ, звільнення всіх заручників та проведення змістовних консультацій без будь-яких додаткових умов.

"Президент зробив все для того, щоб дати шанс всім, хто хоче миру в країні. Але, на жаль, цей заклик не знайшов поки адекватного реагування. Час дії режиму припинення вогню був вичерпаний", - наголосив Чалий.

Президент залишається прихильником мирного вирішення ситуації в Донецькій та Луганській областях, наголосив заступник глави Адміністрації.

За словами Чалого, Київ готовий до продовження консультацій щодо врегулювання ситуації на Сході України в будь-якому прийнятному місці.

Говорячи про механізм тристоронньої контактної групи Чалий підкреслив:

"Ми готові до продовження консультацій за участі контактної групи у будь-якому прийнятному місці задля пошуку шляхів мирного вирішення".

Чалий наголосив, що ситуація в Україні потребує подальшої широкої міжнародної підтримки.

Він передав подяку Порошенка лідерам держав, які підтримують позицію України щодо пошуку мирних шляхів врегулювання і з розумінням поставились до прийнятого рішення у зв’язку з завершенням режиму одностороннього припинення вогню.

У зустрічі з послами також взяв участь Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, який проінформував представників дипкорпусу про ситуацію, що склалася в Донецькій та Луганській областях.

Як відомо, раніше уповноважений президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що наступна зустріч тристоронньої переговорної групи з врегулювання ситуації на Сході України може відбутися в Мінську.

У свою чергу посольство Республіки Білорусь в Україні повідомило, що нічого не знає про можливе проведення засідання тристоронньої контактної групи щодо ситуації на сході України в Мінську.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування