Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Разом зі звільненням Миколаївки на волю вийшли 150 заручників

П'ятниця, 4 липня 2014, 19:41

Під час операції зі звільнення від бойовиків селища Миколаївка звільнено 150 жінок та дітей, які більше 2 діб знаходились у підвалі Будинку культури.

Про це повідомила прес-служба глави держави

Згідно з інформацією, заручників бойовики збиралися використати в якості живого щита.

Міністр оборони України Валерій Гелетей та командувач Національної гвардії Степан Полторак доповіли президенту України про звільнення Миколаївки, яка знаходиться у безпосередній близькості від Слов'янська.

Операція, в якій були задіяні бійці Збройних сил, Національної гвардії, батальйону "Київ-1" та спецпризначенці, проходила під керівництвом начальника Генштабу Збройних сил України Віктора Муженка.

Під час операції у полон захоплено більше 50 бойовиків, серед яких є громадяни Росії, на чолі з лідером на прізвисько "Скорпіон".

"У бойовиків почалася паніка. Звільненим заручникам запропонують можливість оздоровлення", - зазначила прес-служба глави держави.

Порошенко відзначив високий рівень проведення бойової операції. "Наша мета – мир, але ми змушені воювати задля досягнення цієї мети", - наголосив глава держави.

Президент підкреслив, що, згідно його мирного плану, який був підтриманий керівниками інших країн, протягом дії режиму припинення вогню бойовики мали можливість обрати мир – здати зброю, звільнити заручників, повернутися до мирного життя або залишити територію країни.

"Вони обрали війну, тож ми будемо на це відповідати", - сказав Порошенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування