СБУ відкрила провадження проти Глазьєва: закликав до військового конфлікту

Субота, 5 липня 2014, 17:51

На радника президента РФ Сергія Глазьєва відкрито кримінальне провадження по ст.436 КК України - "публічні заклики до розв'язування військового конфлікту".

Про це в інтерв'ю Інтерфакс-Україна заявив глава СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, СБУ має намір отримати свідчення Глазьєва як ключової фігури у плануванні військових операцій та інформаційної дискредитації України.

"Наші слідчі ухвалили рішення про відкриття кримінального провадження щодо Глазьєва як ключової фігури, людини, яка, на переконання наших слідчих, є одним з організаторів - за участю Царьова (лідер руху "Південний схід", спікер об'єднаного донецько-луганського парламенту) і інших, щодо яких розслідуються кримінальні справи - злочинницьких сходняків в Москві з планування військових операцій, надання терористам тієї чи іншої допомоги, плануванню спеціальних інформаційних операцій ", - повідомив Наливайченко.

"Йому слід дати свідчення - що саме Аксьонов (в.о. глави самопроголошеної республіки Крим Сергій Аксьонов), Царьов йому радять, які саме завдання ці люди від нього отримують", - зазначив голова СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News