Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Режисер Сенцов каже, що Росія хоче позбавити його громадянства України

Понеділок, 7 липня 2014, 17:53

Кримський кінорежисер Олег Сенцов заявляє, що Росія намагається позбавити його українського громадянства.

Про це він сказав у понеділок на відкритому засіданні Лефортівського районного суду Москви, передає "Укрінформ".

"Я хочу заявити протест проти спроб позбавлення мене громадянства України, оскільки я був і залишаюся громадянином України. Я не кріпак, мене не можна кидати разом із землею в громадянство. Жодних заяв я не писав з приводу отримання російського громадянства і відмови від українського", - сказав режисер.

Водночас Сенцов підкреслив, що не визнає анексію Росією Криму і вважає нинішній уряд на півострові нелегітимним.

"Я не визнаю анексію Криму і військового захоплення Криму Російською Федерацією. І будь-які договори, які укладає нині нелегітимний уряд Криму з Російською Федерацією, вважаю недійсними", - сказав він.

Сенцов також категорично заперечує свою причетність до "Правого сектору" і до організації терактів на території Криму, які йому інкримінує російська влада.

"Я ніколи не був учасником "Правого сектору", не організовував жодних терористських груп, не організовував жодних терористичних актів на території Криму", - сказав він.

"Звинувачення у спробі підриву мною якихось пам'ятників вважаю не лише необгрунтованими, а й образливими для себе...", - сказав режисер.

Нагадаємо, Сенцова затримали співробітники ФСБ Росії 11 травня в Криму.

За версією ФСБ, режисер входив до складу диверсійно-терористичної групи "Правого сектору", яка нібито планувала теракти в Криму, зокрема в Сімферополі, Ялті і Севастополі.

Повідомлялося, що фігуранти справи (всього їх четверо) надають свідчення. У них нібито вилучили два вибухові пристрої.

Сенцову загрожує до 20 років позбавлення волі. Адвокат режисера раніше повідомив, що в кримському СІЗО його підопічного катували.

Лефортівський суд продовжив строк перебування Сєнцова під вартою до 11 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування