Терористи "виміняли" 8 засуджених на життя співробітниць колонії

Середа, 9 липня 2014, 21:13

На вимогу терористів з Торезької виправної колонії звільнено 8 засуджених.

Про це повідомила прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

Згідно з інформацією, до колонії на чотирьох мікроавтобусах прибуло понад 50 бойовиків з розпізнавальними знаками батальйону "Восток" та "ДНР".

Керівництво колонії вийшло до сепаратистів, щоб мирно вирішити ситуацію.

Водночас частина бойовиків оточила установу вздовж периметру. Інша частина, погрожуючи зброєю, вивела жінок-працівників установи на перший поверх адміністративної будівлі, забрала у них мобільні телефони та захопила приміщення відділу з контролю за виконанням судових рішень, повідомили у ДПтС.

Переговори представників адміністрації із бойовиками не дали результатів. "Погрожуючи зброєю та розстрілом захоплених жінок, вони наполягали на звільненні з-під охорони 8 засуджених", - розповіли у прес-службі.

Отримавши відмову, озброєні особи, які знаходилися вздовж периметра, відкрили з автоматичної зброї вогонь. У відповідь охорона зі спостережних веж зробила попереджувальні постріли вгору, після чого один із бойовиків залишив біля маскувальної огорожі гранатомет.

"Сепаратисти вкотре попередили, що у разі невиконання їхніх вимог захоплені жінки невідкладно будуть розстріляні", - зазначили у відомстві.

"З метою збереження життя і здоров’я заручників, вимоги сепаратистів були виконані - 8 вказаних засуджених було виведено за межі зони, що охороняється, після чого сепаратисти повезли їх у невідомому напрямку", - додали у ДПтС.

Зараз, за даними прес-служби, ситуація в Торезькій виправній колонії (№ 28) знаходиться під контролем співробітників цієї установи.

Як відомо, Торезька виправна колонія управління ДПтС України в Донецькій області (№ 28) є виправною колонією середнього рівня безпеки для осіб, вперше засуджених за злочини середньої тяжкості.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування