Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін поскаржився, що у Росії вкрали перемогу в Першій світовій

П'ятниця, 1 серпня 2014, 16:14

Росія виступала за мирне вирішення конфлікту, що призвів до Першої світової війни, але її не почули, а потім вкрали перемогу.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін на відкритті в Москві пам'ятника героям Першої світової, повідомляє РІА "Новости".

Він зазначив, що зараз Росія "відроджує історичну правду" про Першу світову війну.

"І нам відкриваються незліченні приклади особистої мужності і військового мистецтва. Істинного патріотизму російських солдатів і офіцерів, всього російського суспільства. Відкривається сама роль Росії в той складний для всього світу час", - сказав президент.

За його словами, Росія виступала за міцні і довірчі відносини між державами протягом багатьох століть.

"Але Росія не була почута. І їй довелося відповісти на виклик, захищаючи братський слов'янський народ. Захищаючи себе, своїх громадян - від зовнішньої загрози", - заявив Путін.

"Росія змогла стримати цей натиск. А потім перейти в наступ. І весь світ почув про легендарний Брусилівський прорив. Однак ця перемога була у неї вкрадена", - додав він.

"Вкрали" перемогу у Росії, за словами Путина, ті, "хто закликав до поразки своєї Вітчизни, своєї армії. Сіяв чвари. Рвався до влади".

Як відомо, після оголошеної в кінці липня 1914 року в Росії мобілізації Німеччина першого серпня оголосила їй війну.

Цю дату вважають початком Першої світової війни.

Восени 1917 року у виснаженій Росії владу захопили більшовики, які підписали сепаратне перемир'я з Німеччиною, вивели країну зі світової війни і зосередилися на захопленні проголошених раніше незалежними державами колишніх частин імперії, в тому числі України. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування