Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кемерон закликав НАТО переглянути відносини з Москвою

Субота, 2 серпня 2014, 09:56

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон закликав переглянути довгострокові відносини з Росією і збільшити число військовослужбовців Сил реагування НАТО до 25 тисяч чоловік.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на лист Кемерона, спрямований лідерам 27 країн НАТО і генсека альянсу Андерсу Фогу Расмуссену.

"Ми маємо визнати, що взаємодія, налагоджена в останні роки, в даний час неможлива через незаконні дії Росії поблизу кордонів з НАТО, і переглянути принципи, якими ми керуємося у відносинах з Росією", - зазначив Кемерон.

Також британський прем'єр піддав принизливій критиці анексію Росією Криму і незаконне озброєння проросійських сепаратистів на сході України, а також реакцію Москви на крах малайзійського авіалайнера, збитого в небі над Донбасом.

"На тлі 6-місячного російсько-української кризи ми маємо домовитися про довгострокові заходи щодо зміцнення нашої можливості швидко відповісти на будь-яку загрозу. Це заспокоїло б наших союзників, що побоюються за безпеку своєї країни, і зупинило б втручання Росії", - підкреслив прем'єр Великобританії.

При цьому Кемерон пропонує НАТО переглянути розклад військових навчань, побудувати низку нових інфраструктурних об'єктів, забезпечити завчасні поставки військового устаткування і припасів, а також збільшити число військовослужбовців Сил реагування НАТО до 25 тисяч чоловік.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування