З понеділка міжнародна місія на місці катастрофи Боїнга запрацює на повну

Неділя, 3 серпня 2014, 10:59

Міжнародні фахівці розпочнуть огляд другої із 5 ділянок падіння малайзійського авіалайнера у селі Розсипне Донецької області.

Як повідомляє 5 канал, там судмедексперти з Нідерландів та Австралії за допомогою спеціально навчених собак виявили людські останки. Напередодні їхня робота двічі була на межі зриву – через вибух та стрілянину неподалік.

Експертам вдалося попрацювати впродовж 6 годин на місці падіння основної частини уламків "Боїнга".

Як зазначив голова спостережної місії ОБСЄ в Україні Александер Хаг, експерти завершили роботу на основній локації – неподалік ферми.  

"Це був другий день, коли там працювали експерти. Вони продовжили збирати частини тіл, потім відправили їх до логістичної бази у Харкові, звідки їх мають переправити до Нідерландів на упізнання. Щодо безпеки команди – ми маємо чітко прописану процедуру: у випадку будь-якої загрози ми маємо залишити місце аварії. Ми не чекаємо, поки щось станеться, а одразу їдемо звідти", - зазначив Хаг.

Разом з тим у Державній комісії з розслідування катастрофи літака зазначили, що місія міжнародних експертів не переривала своєї роботи.

За даними комісії, місія розширюється і з понеділка запрацює на повну силу - 5 команд по 20 експертів.

Як відомо,  2 серпня 8 спостерігачів ОБСЄ і 70 міжнародних експертів прибули на місце катастрофи малайзійського Боїнга.

Однак експерти і спостерігачі ОБСЄ були змушені покинути територію катастрофи літака малайзійських авіаліній через обстріли.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування