Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові зібралося два мітинги - проти війни і проти сепаратизму

Неділя, 3 серпня 2014, 19:27

На площі Свободи в Харкові в неділю ввечері одночасно проходять акції проукраїнських і проросійських активістів.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", проросійські активісти традиційно зібралися біля підніжжя пам'ятника Леніну.

Вони виступають за припинення на Донбасі антитерористичної операції.

"Ми зібралися тут, щоб сказати "Ми за мир!", - пояснила одна з учасниць акції, активістка Жіночого ополчення Харкова.

Присутні тримають в руках плакати "Балута! Харків'яни проти братовбивчої війни", "Зупинимо Братовбивство!", "Нам не потрібна війна! Нам потрібна справедливість!" і т.д.

Учасники акції також співають радянських пісень ("Катюшу", "Смуглянку-молдованку" та ін).

Посередині площі Свободи своє традиційне недільне Віче проводять проукраїнські активісти.

На цьому мітингу виступаючі висловлюються проти сепаратизму.

Вони також критикують владу за непрозорість розподілу коштів від приватизації і недостатньо активні та ефективні дії з повернення до бюджету коштів, зароблених незаконним шляхом.

Активісти в цілому підтримують запровадження військового податку, однак вважають, що в нинішньому його вигляді він "практично не торкнеться олігархів".

Між учасниками акцій стоять співробітники міліції.

Активісти також організували збір підписів за повну заборону сепаратистських і антиукраїнських організацій в місті, - пишуть місцеві ЗМІ.

Підписане городянами звернення буде направлено президенту та міністру внутрішніх справ України, а також вручено губернатору Харківської області.

Крім того, стало відомо, що "Автомайдан", "ультрас" і проукраїнські активісти влаштували мітинг під будинком Ольги Воржеїновой, яка била ногами закривавлених людей ногами в Харкові, повідомляє 057.

"Ми прийшли під будинок головної сепаратистки Чугуєва (лікар). Ми знаємо де живе кожен ватник в цьому місті. Хочемо нагадати всім, кого дратує прапор України: чемодан, вокзал, Росія. Слава Україні!", - написав у соцмережі харківський активіст Дмитро Дробот.

Як відомо, 13 квітня проросійськи активісти напали на прихильників мітингу за єдину Україну у Харкові. Жителі Харкова впізнали жінку, яка била ногами закривавлених людей, на сходинках метро "Університет". Жінкою виявилася лікар з Чугуєва Ольга Воржеїнова.

Після її затримання, Ленінський районний суд Харкова посадив її під домашній арешт, однак через кілька тижнів домашній арешт було скасовано рішенням суду.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування