Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТСН на вимогу Роскомнагляду зняли повідомлення про федералізацію Сибіру

Понеділок, 4 серпня 2014, 14:06

Редакція сайту ТСН.ua прийняла рішення зняти публікацію про ініціативу активіста Артема Лоскутова провести "Марш за федералізації Сибіру".

Це було зроблено після того, як видання отримало повідомлення від Роскомнагляду з вимогою зняти новину "як таку, що містить заклики до масових безладів і здійснення екстремістської діяльності", повідомляє Аin.ua.

У разі незгоди зняти матеріал, Роскомнагляд пообіцяв заблокувати доступ до сайту на території Росії.

"Для того, щоб наші читачі в Росії мали повний доступ до сайту ТСН.ua, редакцією прийнято рішення видалити дану публікацію", - йдеться в повідомленні редакції.

Спочатку стаття називалася "У Сібіру відмовляються годувати Москву и організовують марш за автономію", зараз її місці знаходиться технічна сторінка з написом про те, що матеріал не знайдений.

Віддалену новину можна почитати в кеші пошукової системи Google.

Таке попередження отримав не тільки ТСН.ua, а принаймні 14 ресурсів, серед яких - "Полит.ру", Regnum, "Новий регіон", "Росбалт", Slon.Ru.

Також заблоковані групи підтримки "маршу" в соцмережах. За інформацією "Телекритики" з українських видань аналогічний лист отримало інформагентство "Главком". Але там публікацію видаляти відмовилися.

Опозиційний російський політик Борис Нємцов написав на своїй сторінці в Facebook, що генпрокуратура РФ вже заблокувала сторінки в Facebook і "ВКонтакте" про цей захід, а також багато інших ресурсів.

"Організаторів назвали зрадниками батьківщини, пропагандони отримали підряди на боротьбу з прихильниками Маршу", - пише Нємцов.

Між тим, 1 серпня в Росії набули чинності поправки до закону "Про інформацію". Цей закон прирівнює популярні блоги з відвідуваністю більше 3000 користувачів на добу до ЗМІ і наказує їм обов'язкову реєстрацію.

Як повідомлялося раніше, повідомлення про марш за федералізацію Сибіру, запланований на 17 серпня і бажання оголосити Сибірську республіку в складі РФ поширили багато ЗМІ в неділю.

При цьому наголошувалося, що активізації дій активістів сприяли події в Україні, а саме "проголошення" ДНР "і" ЛНР ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування