Експертам на місці падіння "Боїнга" дали попрацювати півтори години

Понеділок, 4 серпня 2014, 22:45

Терористи у понеділок блокували проїзд міжнародної групи експертів до місця падіння малазійського "Боїнга" - експерти змогли попрацювати лише півтори години.

Про це повідомили у Державній комісії з розслідування катастрофи.

"Сьогодні міжнародній групі експертів, через блокування терористами руху колони протягом певного періоду, вдалося попрацювати на місці падіння літака Boeing 777 короткий проміжок часу – близько півтори години. Було проведено пошукову операцію у шести квадратах в районі населених пунктів Красний Луч, Петропавлівка, Московське. Знайдені особисті речі та документи загиблих (паспорти і фотоальбоми)", - йдеться у повідомленні.

За даними комісії, група зі 124 експертів наразі повернулася на базу дислокації у Соледарі. У вівторок до місця розслідування відправиться автоколона із 116 експертами.

"Передача відповідальності за супроводження колони до представників "ДНР" буде організована в північно-східній частині Дебальцевого. Під час всієї операції у згаданому районі не буде жодних переміщень військ або стрільби з боку Збройних Сил України", - йдеться у повідомленні.

У комісії також повідомили, що у понеділок з міжнародного аеропорту Харків до Королівства Нідерланди було відправлено контейнери з фрагментами тіл та особистим речами загиблих пасажирів, що були знайдені експертами протягом п’ятниці та суботи, а також матеріал ДНК та особисті речі, які деякий час знаходилися у морзі Донецька.

Як відомо, 17 липня в Донецькій області зазнав краху пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака знаходилося 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

На борту авіалайнера перебували 192 громадянина Нідерландів (один з них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), чотири німці, чотири бельгійці, три філіппінці, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

За даними українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

До розслідування причин катастрофи долучилася комісія, до якої увійшли представники ІКАО, представники Голандії і Малайзії,  а також США.  Окрім того участь у розслідування аварії візьмуть представники ФБР.

Президент Петро Порошенко дав доручення припинити бойові дії у радіусі 40 км довкола місця катастрофи літака та запросити російських експертів до розслідування причин авіакатастрофималазійського лайнера в Донецькій області.

24 липня у Британії фахівці в присутності представників США, Малайзії, Нідерландів, Німеччини та України приступили до зчитування інформаці з чорних скриньок літака Боїнг 777

Разом з тим CBS News з посиланням на експертів повідомило, що дані з "чорних скриньок", знайдених на місці авіакатастрофи Боїнга-777 Малазійських авіаліній, свідчать: фюзеляж літака зазнав численних осколкових уражень внаслідок ракетного вибуху.

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News