Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тільки 3% росіян звинувачують Кремль у погіршенні відносин з Україною

Середа, 6 серпня 2014, 18:52

Більше половини росіян - 55% - негативно налаштовані по відношенню до українців.

Про це свідчать результати опитування російського Левада-центру.

40% опитаних розглядають відносини між Росією і Україною як "ворожі", 39% - "напружені". Росіяни - 85% - покладають відповідальність за погіршення відносин між країнами на владі України. 

Тільки 3% опитаних вважають Росію винною у погіршенні відносин.

85% росіян звинувачують Україну в погіршенні відносин

levada.ru 

"Позитивне ставлення до Білорусі тримається на стабільно високому рівні. Вирівнятися позитивне сприйняття Грузії, чому сприяла відсутність антигрузинської риторики в останні роки в російських ЗМІ", - зазначає Левада-центр.

Відповідаючи на питання, з яких часів існує Україна, як держава, 31% росіян відповіли, що з часів розпаду СРСР, 17% - з часів Київської Русі, 17% - з моменту утворення Української Радянської Соціалістичної Республіки.

Опитування проведено 18-21 липня 2014 за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 осіб у віці 18 років і старше в 134 населених пунктах 46 регіонів країни.

Розподіл відповідей наводиться у відсотках від загального числа опитаних разом з даними попередніх опитувань. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

У випадках, коли респондентам пропонувалося вибрати одну відповідь, сума відсотків може відхилятися від 100% на ± 2% в результаті помилок округлення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування