Меркель наполягає на допомозі Україні з технікою для контролю кордону

Четвер, 7 серпня 2014, 09:00

Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступає за надання Україні техніки, яка б допомогла ефективно контролювати кордон.

Про це інтерв'ю ТСН заявив депутат Європарламенту, голова Комітету іноземних справ ЄП і соратник Меркель Ельмар Брок.

"Ціль європейців і Америки - досягти політичного й дипломатичного рішення. Військове протистояння закрило б шлях до переговорів", - пояснив євродепутат.

"Однак ми вважаємо, і Ангела Меркель сама на цьому наполягає, що Україні варто допомогти з технікою, щоб вона мала можливість ефективно контролювати кордон з Росією й припинити поставки зброї й бойовиків", - зазначив Брок.

За його словами, канцлер активно долучається до питань, щоб допомогти Україні технічним оснащенням, щоб побільшати кількість міжнародних спостерігачів ОБСЄ.

"Але ми в жодному разі не хочемо, щоб цей конфлікт став міжнародним і призвів до такого результату, як у Придністров'ї. Україна такого не хоче, український уряд цього не хоче. Авторитет над усією українською територією, включно з контролем кордонів, має лишатися в руках українського уряду", - зазначив Брок.

Також політик пояснив, чому Німеччина так рішуче відкидає питання членства України в НАТО.

"Зараз говорити про розширення НАТО означало б лити масло у вогонь. Ми хочемо досягти дипломатичного рішення. Тому що за статтею 5 Вашингтонського договору це (прийняття України в НАТО - ред.) означало б, що НАТО вступило у війну з Росією", - сказав він.

"І цього ніхто у світі не може хотіти. Тому що це може призвести до конфронтації за участю ядерної зброї. Тому зараз це справа часу. І український уряд також оголосив, що вступ у НАТО поки не розглядається", - сказав Брок. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування