Путін, Назарбаєв та Лукашенко думають про прямі переговори з Порошенком

П'ятниця, 8 серпня 2014, 13:06

Президент Росії Володимир Путін провів 7 серпня телефонні переговори з лідерами країн-учасників Митного союзу ЄврАзЕС, в який, крім РФ, входять Білорусь і Казахстан.

Як повідомила прес-служба Кремля, Путін переговорив з білоруським лідером Олександром Лукашенком і главою Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим про "аспекти інтеграційного співробітництва" в рамках ЄЕС і про санкції, які ввела Росія.

Крім того, лідери трьох країн обговорили кризу в Україні.

"Під час обміну думками про розвиток кризової ситуації в Україні була підкреслена необхідність конструктивної спільної роботи в різних форматах з метою сприяння припиненню бойових дій та запуску реального політичного внутрішньоукраїнського діалогу", - йдеться в повідомленні Кремля.

Прес-служба білоруського президента обмежилася згадкою, що під час розмови Лукашенко і Путін "обмінялися думками щодо розвитку ситуації в економіці України у зв'язку з підписанням нею Угоди про асоціацію з Європейським союзом".

Разом з тим, прес-служба президента Казахстану повідомила, що Назарбаєв і президент РФ "обмінялися думками про кризову ситуацію в Україні, а також про можливе прийняття спільних кроків з проведення прямих переговорів з президентом України в різних форматах, в тому числі в рамках зустрічі з членами Митного союзу і України або позачергового засідання Ради глав держав СНД".

Як відомо, місяць тому в Кремлі заявили, що питання про зустріч президента Росії і президента України Петра Порошенка не опрацьовується - всі сили будуть сконцентровані "на якнайшвидшому скликанні контактної групи по Україні".

ZN.UA

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування