Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС встановило майже всіх осіб, які співпрацювали з терористами

Субота, 9 серпня 2014, 10:41

Майже всіх осіб, які співпрацювали з терористами, ідентифіковано. Почався етап щодо реалізації затримання цих осіб. 

Про це повідомив начальник департаменту карного розшуку МВС України Василь Паскал, який щойно повернувся із зони АТО, - передає прес-служба міліції.

"Це стало можливим завдяки робочій групі МВС України, що була відряджена до міст, звільнених від терористів", - розповіли у відомстві.

За словами Паскала, ним особисто та керівником ГУБОЗ були заслухані  спеціальні  групи, що були попередньо створені з числа найбільш досвідчених працівників карного розшуку, ГУБОЗ та працівників міліції Донецької області, що залишилися вірними присязі.

Ці правоохоронці наводили лад у звільнених від сепаратистів містах.

"Можу сказати, що є певні результати. Система запрацювала. Встановлені і відпрацьовані майже всі блокпости, що були створені терористами та незаконними збройними формуваннями. Встановлені практично всі особи, які несли службу у сепаратистів на цих блокпостах і воювали на їх боці. Наразі відбуваються заходи щодо їх затримання", - повідомив керівник департаменту.

Також він повідомив, що були зроблені і певні ротації в керівному та особовому складі міліції Донеччини.

Окрім цього, Паскал розповів про результати роботи комісії на Луганщині.

"Ми проінспектували Луганську область щодо того, як організована аналогічна робота в містах Сєвєродонецьк, Лисичанск і Рубіжне", - зазначив керівник.

За його словами, там уже в повному обсязі запрацювали територіальні міськвідділи міліції. Почали працювати суди та прокуратура.

"Зазначу, що в Луганській області буде набагато легше встановлювати і притягати до кримінальної відповідальності осіб, які співпрацювали з терористами та брали участь у створених військових формуваннях, тому що там керівниками області вже був створений юридичний, процесуальний і інформаційний  "фундамент" для цього. І це заслуга, в першу чергу, керівника обласної міліції і його заступників", - підкреслив Паскал.

Окрім цього він зазначив, що наразі є реальна можливість створити на сході країни ту модель міліції, яку хочуть бачити і народ, і керівництво нашої держави.

"Наше завдання – це відтворення і повернення довіри до міліції. Населення повинно зрозуміти, що до них прийшли не карати, не мститись, а прийшли визволителі - працівники міліції, які будуть допомагати. Тому у міліції нині з’явилася можливість все почати з нуля і будувати таку правоохоронну структуру, яку хоче бачити народ", - підкреслив чиновник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...