"Толоці" на Майдані заважають обурені залишенці з петардами і "коктейлями"

Субота, 9 серпня 2014, 12:02

У центрі Києва прибирання барикад, наметів та конструкцій наштовхнулося на спротив залишенців Майдану.

Як відомо, участь у прибиранні брав мер Києва Віталій Кличко. 

У певний момент натовп, який  біля сцени Майдану виступав проти прибирання, оточив мера та вимагав від нього припинити "нищити Майдан". 

Кличка змусили піднятися на сцену, звідки він заявив: "Ми всі дякуємо тим, хто взяв участь у Революції гідності, стояв на Майдані, але зараз ми потихеньку повертаємося до нормального життя, і 80% киян, які переважною більшістю теж стояли на Майдані, не підтримують його у нинішньому вигляді. Його треба прибрати". 

Таку заяву натовп зустрів вигуками "Ганьба" та "брехня".

"У країні - війна. Мене цікавить - чому на Майдані ходять люди у камуфляжі, у військовій формі, зі зброєю. Вони воюють? Чому вони тут, а не на передовій?" - додав мер. 

Кличко з Майдану пішов, заявивши у коментарі журналістам, що протягом 2-3 днів Майдан буде прибрано. 

Пізніше на перетині вул.Хрещатик та Грушевського між прибиральниками та залишенцями у балаклавах сталася штовханина: останні не дали прибирати одну з найбільших барикад. 

Також журналісти Hromadske TV помітили у залишенців "коктейлі Молотова", які могли  піти в хід, оскільки ситуація загострювалася. Натовп оточив прибиральників та скандував "Київ, Київ" та "Ганьба". 

На Хрещатику також було чути вибухи, але з'ясувалося, що це були петарди. 

Наразі прибирання Майдану за активної участі киян триває.

Пізніше біля каркасу ялинки сталася ще одна сутичка між прибиральниками та залишенцями. Перші кричали "Геть Майдан!", інші - "Йдіть додому". 

Пожежа сталася у наметовому містечку біля Будинку Профспілок. Фото з Facebook Андрія Хоманчука

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, після переговорів з мешканцями наметового містечка на Майдані Віталій Кличко отримав проект меморандуму між ними та міською владою. За словами Кличка, він вивчить документ. 

Кличко також розповів коротко про зміст меморандуму: "У нас є пункти, на яких вони наполягають. Там компенсація якихось збитків, відновлення документів, які були втрачені". 

Джерело відео - Громадське ТБ

Українська правда, Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...