Сили АТО звільнили за добу 3 населених пункти, 13 бійців загинуло

Субота, 9 серпня 2014, 13:24

13 українських бійців загинули за останню добу на сході України

Про це повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко. 

"Під час звільнення України за останню добу загинули 13 наших хлопців", - сказав він на брифінгу, уточнивши, що це загальна цифра по всіх силових структурах.

Крім того, він повідомив, що за останню добу українські військові завдяки нанесенню добре скоординованих ударів повністю звільнили від російських найманців три населених пункти: Круглик та Міусинськ у Луганській області та Пантелеймонівку у Донецькій області.

За інформацією Лисенка, протягом останньої доби підрозділи Збройних сил України вступали у бойове протистояння з терористами в населених пунктах Многопілля, Степанівка, Григорівка, Красний Яр, Перемога, Шишкове, Комишне, Новоаннівка, Красна Талівка, Дмитрівка, Сабівка та аеропорту Луганська.

Дії сил АТО супроводжувалися нанесенням точкових ударів авіації по базах та опорних пунктах терористів.

Зокрема біля Горлівки Донецької області знищено 10 одиниць броньованої техніки з екіпажами.

Ще одну колону військової техніки терористів українські льотчики знищили біля населеного пункту Антрацит Луганської області, - розповів Лисенко

Пілот українського винищувача МіГ-29, якому вдалося відвести підбитий літак від житлових кварталів Горлівки, та катапультуватися, благополучно повернувся до своєї військової частини.

Йому довелося кілька діб пересуватися по території, яка тимчасово контролюється терористами і подолати відстань приблизно 40 км, - відзначив речник РНБО.

Джерело - rnbo.gov.ua

Крім того, за його повідомленням, російські найманці продовжують скоювати злочини проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях.

Так, на блокпосту поблизу Іловайська у Донецькій області терористи обстріляли пасажирський автобус, який рухався за маршрутом Донецьк – Ростов.

У Донецьку невідомі проникли на територію штрафмайданчика "Першого Українського міжнародного банку" та погрожуючи зброєю заволоділи двома автомобілями Chevrolet.

В Горлівці на Донеччині озброєні бандити проникли в приміщення підприємства "Продукт України", де відібрали чотири вантажівки "ЗіЛ".

За обома фактами відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування