Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під загрозою викрадення на Луганщині 170 дітей - Лутковська

Субота, 9 серпня 2014, 14:18

Озброєні особи продовжують здійснювати тиск на адміністрацію туберкульозного диспансеру м Алчевськ Луганської області з метою незаконного вивозу в Росію 22 дітей, які перебувають на лікуванні у цьому медзакладі.

Про це йдеться у листі уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії  Лутковської до своє колеги з Росії Елли Памфілової, - передала прес-служба українського омбудсмена.

Крім того, до цього часу не вивезені на безпечні території вихованці Краснодонського обласного дитячого будинку інтернату, - повідомила Лутковська.

За її інформацією, в закладі 128 вихованців, з яких 85 – це діти.

Із 85 дітей 51 дитина має статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, із загальної кількості вихованців 64 лежачі.

Лутковська також звернула увагу на небезпеку для дітей Ровеньківського обласного дитячого будинку інтернату.

В цьому закладі 174 вихованці, з яких 20 – це діти, з них 10  мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Лутковська закликала свою російську колегу до рішучих дій з метою недопущення незаконного переміщення дітей – громадян України. 

Як відомо, 8 серпня представники так званої "ЛНР" з лікарень міста Луганська примусово вивезли 7 дітей-інвалідів, які мають важкий стан здоров'я.

Діти без будь-якого медичного супроводу були незаконно переміщені через пункт перетину державного кордону Ізварине Луганської області на територію Ростовської області.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування