Бійці "Азова" кілька годин утримували двох журналістів з РФ, потім погодилися на репортаж

Понеділок, 1 вересня 2014, 23:07

Бійці українського добровольчого батальйону "Азов" на кілька годин затримали кореспондентів російського телеканалу "Дождь" Тимура Олевського і "Forbes" Орхана Джемаля.

Як повідомляє телеканал "Дождь", близько 23:45 за московським часом вони вийшли на зв'язок. З ними все гаразд.

Олевський не виходив на зв'язок протягом приблизно шести годин - з 17:00 мск.

В понеділок вдень він був у Маріуполі та о 17:00 мав вийти в ефір, але перестав відповідати. Замість нього трубку взяла інша людина.

Після цього він разом з Орханом Джемалем поїхав в бік Новоазовська.

"Ймовірно в дорозі вони були затримані бійцями українського добровольчого батальйону "Азов". Вони утримували журналістів протягом декількох годин, після чого відпустили", - йдеться в повідомленні телеканалу.

Олевський повідомив редакції, що знаходився в підвальному приміщенні "з мішком на голові".

"Нас зупинили з моїм колегою Орханом Джемалем для перевірки документів, вони викликали питання у бійців на блокпосту, і після цього ми приїхали у розташування батальйону "Азов", щоб їх перевірили. Це час, коли я не виходив на зв’язок, документи перевіряли, ну, і, напевно, нас теж якимось чином. Акредитації та інші речі. Просто там так прийнято, що телефонами користуватися не можна, тому ви не могли до мене додзвонитися. Зараз все добре, і ми продовжуємо працювати. Навіть, думаю, зробимо дивовижний репортаж з батальйоном "Азов", який нам пообіцяли після цієї перевірки керівники цього підрозділу", – цитує Олевського радіо Свобода.

Близько опівночі Тимур вийшов у прямий ефір "Дождя".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...