Смерть російського журналіста на Донбасі підтвердили. МЗС РФ обурений

Середа, 3 вересня 2014, 10:05

Фотокореспондент МІА "Россия сегодня" Андрій Стенін загинув у районі Донецька на початку серпня.

Про це повідомив у середу генеральний директор агентства Дмитро Кисельов із посиланням на експертизу Слідчого комітету, пише РІА "Новости".

"Наш колега фотокореспондент Андрій Стенін загинув. Виявляється, він не був у полоні. Виявляється, його не збиралися ані міняти на когось із українських військових, ані звинувачувати в терористичній діяльності", - заявив Кисельов.

"Усі заяви про долю Стеніна, які ми чули від української сторони, виявилися брехнею. Він загинув ще місяць тому у машині, на якій їхав виконувати редакційне завдання. Автомобіль був розстріляний і спалений на шосе біля Донецька", - додав він.

"Сьогодні стали відомі результати експертизи: у цій машині справді був він – 33-річний молодий і життєрадісний хлопець, блискучий професіонал, небайдужа людина Андрій Стенін", - заявив Кисельов.

Він стверджує, що "розв'язана українським керівництвом громадянська війна призвела до величезного числа жертв серед цивільного, мирного населення, призвела й до небаченої жорстокості у відношенні до журналістів".

"Україна в лічені місяці стала найбільш небезпечним для журналістів місцем на землі. На цій війні загинув уже четвертий російський журналіст: (раніше) кореспондент Ігор Корнелюк, відеоінженер Антон Волошин, оператор Анатолій Клян, (тепер) фотограф Андрій Стенін", - заявив Кисельов, відомий своєю пропагандистською роллю в Росії.

У свою чергу, Міністерство закордонних справ Російської Федерації висловило своє обурення з приводу "шокуючих обставин" загибелі Стеніна, який востаннє виходив на в'язок зі своєю редакцією 5 серпня.

"Ціла низка ознак указує на те, що це чергове варварське вбивство – знову справа рук українських силовиків і "національних гвардійців", які контролювали, за свідченнями очевидців, територію, на якій були знайдені розстріляні автомобілі, включаючи той, у якому було виявлено тіло Стеніна", - заявляє МЗС РФ.

"Вимагаємо від Києва проведення ретельного й неупередженого розслідування вбивства Стеніна і суворого покарання винних", - говориться в заяві відомства.

За словами російських дипломатів, "за кілька місяців Росія втратила на Україні чотирьох своїх журналістів – ситуація нечувана, у тому числі в порівнянні з іншими кривавими збройними конфліктами останніх років".

"Протиправна практика перешкоджання журналістській діяльності, у тому числі через напади, убивства й неправомірні затримки й викрадення співробітників неугодних київській влади ЗМІ, має бути негайно припинена", - заявляє МЗС РФ.

"Очікуємо відповідного рішучого впливу на Київ із боку міжнародного співтовариства, у тому числі США й країн Європейського союзу, які так переймаються про свободу слова й ЗМІ в інших країнах і регіонах світу", - додають там.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...