Кучма в Мінську: З українського боку перешкод для примирення немає

П'ятниця, 5 вересня 2014, 14:20

Екс-президент України Леонід Кучма заявив у Мінську, що українська делегація "приїхала по мир".

Про це він сказав перед початком засідання в Мінську тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації в Україні, повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода".

"Найголовніше - це примирення, треба перестати вбивати один одного", - сказав Кучма.

Кучма не став відповідати на питання журналістів, як він ставиться до "мирного плану" президента РФ Володимира Путіна, зазначає видання.

Як відомо, 5 вересня, в Мінську проходить засідання тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації в Україні.

Самопроголошені республіки ДНР і ЦНР в Мінську будуть представлені: так званим прем'єром-міністром ДНР Олександром Захарченком і керівником ЦНР Ігорем Плотницьким.

Також, Радіо Свобода зазначає, що в переговорах беруть участь так званий "віце-прем'єр" ДНР Андрій Пургін і "голова верховної ради" ЦНР Олексій Карякін

Україну представляє екс-президент Леонід Кучма. У переговорах беруть участь представники ОБСЄ та посол Росії в Україні Михайло Зурабов.

Очікується, що учасникам переговорів будуть представлені плани щодо врегулювання військового конфлікту на південному сході України, запропоновані президентом України Петром Порошенком і президентом РФ Володимиром Путіним.

Як відомо, в четвер Порошенко заявив, що допускає рішення про двостороннє припинення вогню в разі досягнення контактною групою згоди щодо мирного плану.

"Якщо зустріч буде підтверджено, якщо вона відбудеться, я дам доручення керівництву генерального штабу про двостороннє припинення вогню і ми сподіваємося, що імплементація мирного плану буде започаткована вже завтра (5 вересня -ред)", - зазначив Порошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News