Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ стягує військових в Крим до кордону з Херсонщиною. Вже стягнула 15 тисяч

Субота, 6 вересня 2014, 17:02

Російська Федерація продовжує концентрацію збройних сил на півночі тимчасово окупованого Криму та здійснює ротацію сил і техніки.

Про це заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його даними, РФ передислокувала через Керченську переправу на материк частини мотострілецьких і артилерійських підрозділів, які планується направити до кордону з Україною з території Ростовської області.

"Підрозділи ЗС РФ стягуються до адміністративного кордону АРК з Херсонською областю. Впродовж останніх двох днів зафіксовано ротацію особового складу та техніки, що несуть службу на пунктах пропуску адміністративного кордону з АР Крим", - зазначив Лисенко. 

Також спостерігається активність російських військ на таганрозько-маріупольському напрямку.

"5 вересня було зафіксовано пересування російських військових колон по трасі Ростов-Таганрог і далі в бік кордону з Україною. Переважно це тентовані автомобілі "Урал" і кунги "КаМаз" (в тому числі машини зв’язку та радіоелектронної боротьби), бронетехніка. Частини, що передислоковуються, належать Західному військовому округу ЗС РФ", - зазначив речник РНБО.

При цьому, відповідаючи на питання, чи стала кількість російських військових поблизу кордону з Херсонщиною, чи їхня кількість збільшується,  Лисенко зазначив: "Там (у Криму) їх вже стільки, що далі збільшувати немає куди - за  нашими даними, там перебуває 15 тисяч військових". 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування