Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві показали, яким буде Антикорупційне бюро

Понеділок, 8 вересня 2014, 15:39

У Києві представники презентували концепцію органу для боротьби з корупцією серед чиновників вищого рангу – Національного антикорупційного бюро.

Презентація відбулась у понеділок у Кабміні, за участі представників АП, Верховної Ради та уряду.

Як очікується, нове бюро займатиметься розслідуванням корупційних злочинів, вчинених високопосадовцями: міністрами, депутатів, держслужбовцями 1-2 категорії, суддями, працівниками Генпрокуратури, військовими вищого офіцерського складу, керівниками держпідприємств.

Проект закону про створення такого бюро був розроблений спільно Мінюстом та експертами "Реанімаційного пакету реформ", схвалений Урядом і після доопрацювання в АП внесений Президентом на розгляд Ради як невідкладний.

Для збільшення - клікніть 

"Ми намагалися прописати в закон навіть такі речі, як прийом співробітників на роботу, розуміючи всю важливість цього процесу для майбутнього функціонування органу та унеможливлюючи зміну його будь-яким підзаконним актом", - розповів представник Мінюсту Андрій Кухарук.

Для збільшення - клікніть  

У разі його схвалення ще нинішнім складом Верховної Ради, створення такого бюро можливе вже до кінця 2014 року.

Прийняття цього законопроекту до кінця жовтня є однією з ключових вимог МВФ для надання наступного траншу фіндопомоги Україні.

Як відомо, АП подала законопроект на реєстрацію в Раду ще минулого тижня, але він досі не з'явився на сайті парламенту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...