Кримська активістка після обшуку та допиту виїхала з півострова

Вівторок, 9 вересня 2014, 18:41

Кримська активістка Єлизавета Богуцька, що відома своїми проукраїнськими поглядами, яку 8 вересня після обшуку в її будинку допитували протягом шести годин, покинула анексований Крим.

Як повідомляє "Центр журналістських розслідувань", Богуцька заявила, що поїхала сама і сподівається, що це тимчасово.

"Я поки тимчасово. Далі буде видно, на скільки, на який час. Я вночі поїхала. Подумала, що вранці, можливо, знову прийдуть стріляти мою собаку під виглядом того, що їм необхідні якісь мої підписи", - повідомила вона.

"Я вирішила, що краще буду писати статті на свободі, ніж не писати їх у в'язниці. Я одна. Діти і чоловік залишилися в Сімферополі. Але я не думаю, що на них буде чинитися тиск. Занадто це буде відверто і нахабно, якщо буде чинитися тиск на мою сім'ю", - додала Богуцька.

Вранці 8 вересня, в будинок кримської активістки та блогера Єлизавети Богуцької прийшли з обшуком силовики.

Як повідомив Крим.Реалії чоловік активістки, в будинок прийшли силовики в супроводі автоматників. Шукали наркотики, заборонену літературу, зброю.

Підставою для обшуку стало те, що Єлизавета в травні брала участь у зустрічі національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва в Армянську.

Після обшуку силовики вилучили всю комп'ютерну техніку, яку відвезли разом з Єлизаветою в райвідділ. Після того, як до райвідділу прибув адвокат, Єлизавету Богуцьку відпустили.

Єлизавета Богуцька, відома під псевдонімом Ліза Богутскі, писала в соціальних мережах і різних виданнях гострі матеріали, спрямовані проти анексії Криму і на захист прав кримчан, незгодних з приєднанням Криму до Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування