Командири розповіли подробиці трагедії під Іловайськом

Середа, 1 жовтня 2014, 16:49

Командир батальйону Дніпро Юрій Береза заявляє, що трагедія Іловайська спричинена вторгненням російських військ.

Про це він сказав під час засідання комісії ВР по розслідуванню трагедії Іловайська.

"Проблема і трагедія Іловайська – це прихід російських військ", - сказав він.

Береза зазначив, що сил було замало, що бійцям вдалося знищити основне угрупування, яке знаходилося на території Іловайська.

"Підвезення війська відбувалося залізничним транспортом. Коли ми підірвали певні залізничні колії, ми добилися притишення артилерії противника", - сказав він.

У свою чергу командир батальйону "Миротворець" Андрій Тетерук повідомив, що його бійці були повністю забезпечені зброєю та іншим обладнанням як підрозділ Міністерства внутрішніх справ. Однак цього було недостатньо для виконання завдань під Іловайськом.

"Ми підрозділ другого ешелону…. Підтримки бронетехніки не було. Ми просили про неї з моменту відправлення в зону АТО", - повідомив він.

Тетерук заявив, що вважає, що керівництво мало планувати і оцінювати ситуацію в Іловайську.

"Неможна взводом наступати на взвод, що обороняється. Треба було розуміти, можем мі це місто захопити і очистити, чи ні. Якщо ні, то треба було акумулювати додаткові підрозділи, створити кілька відволікаючих ударів. Це і є мистецтвом війни, щоб завуалювати свої наміри. Якщо це не зроблено, ми маємо таку ситуацію, яка склалася", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування